Vacature Vrijwilligers

Vrijwilligers in Katwijk Zh

Vrijwilligers

Stichting Lumen Holland Rijnland is een vrijwilligersorganisatie met betaalde medewerkers. Binnen Lumen werken rond de 150 vrijwilligers en rond de 20 betaalde krachten.

Lumen investeert voortdurend in opleiding en coaching van vrijwilligers . Dit versterkt de inzet van ervaringsdeskundigheid én de persoonlijke ontwikkeling van de vrijwilliger. Het opleidingsaanbod voor vrijwilligers richt zich zowel herstel als op ontwikkelen van ervaringsdeskundigheid.

De vrijwilligers worden binnen de verschillende teams en regio's betrokken bij de uitvoering van de werkzaamheden van Lumen. Dit kan op een aantal vlakken nog verbeterd worden.

Lumen kent twee groepen vrijwilligers;

  • De 'lerende' vrijwilliger, waarvoor vrijwilligerswerk een manier kan zijn om te werken aan eigen persoonlijk en maatschappelijk herstel,
  • De 'faciliterende' vrijwilliger waarvoor het eigen herstel niet de voornaamste drijfveer is maar zij doen vrijwilligerswerk bij Lumen veelal vanuit affiniteit of maatschappelijke betrokkenheid.

Beide groepen hebben een andere behoefte aan coördinatie en ondersteuning.

De mogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen Lumen zijn divers, van administratief tot voorlichting, van gastheer/vrouw bij het inloophuis of lotgenotencafé tot het geven van individuele onafhankelijke clientondersteuning, van het geven van cursussen tot het maken van een crisiskaart. Binnen iedere vrijwilligersfunctie kan de vrijwilliger zich indien gewenst verder ontwikkelen. Het uitgangspunt is dat we een leer/werkorganisatie zijn. De vrijwilligers maakt afspraken met een vaste medewerker (aanspreekpunt) over invulling van de werkzaamheden. Het vrijwilligerswerk moet passend zijn bij de (ontwikkel)wens van de vrijwilliger en er moet een match zijn tussen de kwaliteiten van de vrijwilliger en de competenties die het vrijwilligerswerk vraagt of er wordt een leertraject besproken.

Meer informatie

Wil je meer informatie over wat voor vrijwilligers werk bij jou past kijken dan op Vrijwilligerswerk met ervaringsdeskundigheid- iets voor mij?


Zoeken

Katwijk Leidse Regio Duin- en Bollenstreek Rijnstreek

Neem contact met ons opFunctie:vrijwilligers
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:Lagere school
Contracttype:Vrijwilliger
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vrijwilligers Lumen Holland Rijnland 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures