Vacature RF/Microwave IC Designer (Medior)

RF/Microwave IC Designer (Medior) in s-Gravenhage

RF/Microwave IC Designer (Medior)

Type dienstverband: Vacature Locatie: Den Haag Opleidingsniveau: WO Uren per week: Fulltime - 40

RF/Microwave IC Designer (Medior)

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als RF/Microwave IC Designer in Den Haag!

Radarsystemen zijn niet meer weg te denken uit de moderne wereld. Of het nu gaat om marineschepen, militaire drones of zelfrijdende auto's, radars geven altijd een betrouwbaar beeld van de omgeving, dag en nacht en onder alle weersomstandigheden. TNO beschikt over uitzonderlijke kennis op het gebied van radartechnologie.
Vind je het leuk om uitgedaagd te worden in een omgeving die zich bezighoudt met toponderzoek? En ook om samen met ervaren collega's te werken aan het ontwerpen van IC's voor RF- en microgolfsensoren? Dan is dit misschien wel jouw kans! Wij bieden een stimulerende omgeving met gerenommeerde deskundigen, en carrièremogelijkheden die optimaal aansluiten bij jouw sterke kanten.
Kom werken op de afdeling Radartechnologie binnen de unit Defensie en Veiligheid van TNO.
Op deze afdeling werken we met veel passie aan technologische doorbraken voor geavanceerde RF-sensorsystemen. Ons team bestaat uit hoogopgeleide professionals uit alle belangrijke vakgebieden die nodig zijn voor het ontwikkelen van geavanceerde radars. De afdeling is onderverdeeld in expertisegroepen die de kennis van EM/antennes, RF-modules, IC-ontwerp en signaalverwerking bundelen. Voor meer informatie over de afdeling, zie Radartechnologie of TNO Radar - YouTube .

Wat ga je doen?

Bij de expertisegroep MMIC vertalen we theoretische concepten in praktische systemen om proof-of-concepts te leveren en de eindgebruiker te overtuigen van de meerwaarde. Onze focus ligt op het ontwerpen van toekomstige Electronically Scanned Array-antennes voor radartoepassingen bij de marine. In samenwerking met onze partners definiëren, ontwerpen en karakteriseren we IC's in diverse technologieën. Vanwege de hoge eisen die worden gesteld aan prestaties, omvang, gewicht en vermogen (SWaP) zijn standaardoplossingen altijd ontoereikend en moeten we ontwerpen voor de technisch meest geavanceerde IC's.
Bij MMIC bestaat je dagelijkse werk uit het ontwerpen van circuits met behulp van PDK-modellen en soms onze eigen modellen, het karakteriseren en modelleren van componenten en het uitvoeren van (niet-lineaire) circuit- en EM-simulaties, inclusief layout. Bij onze ontwerpen gaat het om IC's met microgolven en gemengde signalen (1-40 GHz), met een focus op oplossingen met behulp van GaN, GaAs en SiGe BiCMOS.

Wat wij van jou verwachten

 • Minimaal een master in elektrotechniek.Sterk analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Een echte passie en belangstelling voor technologie en circuitontwerp.
 • Aantoonbare ervaring met het ontwerpen van analoge circuits in (Bi)CMOS en/of III-V-halfgeleiders, bij voorkeur minimaal vijf jaar ervaring.
 • Praktijkervaring met Cadence IC-ontwerp-, layout- en verificatietooling en/of praktijkervaring met ADS-ontwerptooling.
 • Proactieve teamspeler die gemakkelijk communiceert met collega's van andere expertisegebieden.
 • Intrinsiek gedreven om werkende producten te realiseren.
 • In staat om hoge eisen te vertalen in praktische ontwerpoplossingen en om circuitblokken in hun beoogde omgeving te laten functioneren.
 • Bereid om verder te denken dan chipniveau, d.w.z. te denken over de radar als geheel en de rol van de daarvoor te ontwikkelen MMIC's.
 • In staat om trade-offs in ontwerp en technologie op een hoger niveau te bespreken met het team.
 • Bereid om minimaal 3 dagen op kantoor (Den Haag) te werken voor interactie met het ontwerpteam en de collega's van Radartechnologie.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 4.156,- en € 6.888,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.
Daarnaast kun je bij TNO een 'menu' aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:


TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .
Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.
Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier .

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.Functie:rf ic designer
Startdatum:16-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4156 – 6888
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met TNO via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. RF/Microwave IC Designer (Medior) TNO 16-01-2024

Bekijk ook andere vacatures