Vacature Onderwijsadviseur Nederlands Onderwijs

Onderwijsadviseur Nederlands Onderwijs in Voorburg

Stichting NOB

Onderwijsadviseur (32 - 36 uur per week)

Een maatschappelijk relevante niche met wereldwijde contacten... Is dat een omgeving waarvoor jij je talenten als onderwijsadviseur wilt inzetten? Draag je Nederlands onderwijs in het buitenland een warm hart toe? Dan ben je bij NOB aan het juiste adres!

Hoe ziet je werk eruit?

Adviseurs bij NOB vormen het hart van de organisatie. Als onderwijsadviseur zet je jouw kennis en vaardigheden in voor een bijzondere groep van scholen: vanachter je bureau en in het buitenland zelf. Je houdt je bezig met:

 • signaleren van behoeften van leraren, schoolleiders en bestuurders in het buitenland met name op onderwijsinhoudelijk en pedagogisch-didactisch vlak;

 • ondersteunen en begeleiden van scholen in het buitenland door het onderhouden van contacten;

 • bieden van advies op maat op vakinhoudelijk en pedagogisch-didactisch vlak aan leraren en schoolleiders in het buitenland, meestal op afstand, maar met enige regelmaat ook op locatie;

 • breed en via uiteenlopende kanalen informeren van belanghebbenden zoals leerlingen en ouders, onderwijspersoneel, verwante organisaties, diplomatieke diensten in binnen- en buitenland;

 • (mee) ontwikkelen, geven en/of organiseren van bijscholingen, trainingen, workshops, kennisclips;

 • ontwikkelen van producten en diensten die het onderwijs in het buitenland ondersteunen en leiden tot de verbetering van de onderwijskwaliteit;

 • het overzien en doorzien van algemene onderwijsontwikkelingen, het signaleren van wat belangrijk is voor het NOB-netwerk, het (mede) vertalen ervan in het organisatiebeleid en het initiëren van dienstverlening die hierop aansluit.

Over NOB

NOB is de koepelorganisatie voor Nederlands onderwijs in het buitenland. Wij ondersteunen en adviseren een netwerk van ongeveer 170 scholen over de hele wereld. Namens het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verstrekken wij subsidie aan scholen die aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen. Belangrijk voor ons is dat Nederlandse en Vlaamse kinderen in het buitenland, aansluiting kunnen behouden bij het Nederlandse en Vlaamse onderwijs. Op onze website kun je lezen welke soorten onderwijs ons netwerk biedt en via de ' scholenzoeker ' krijg je een idee van waar de scholen die bij NOB zijn aangesloten, staan. Daarnaast detacheren we Nederlandse leerkrachten naar de Europese scholen met een Nederlandstalige sectie.

Kenmerkend voor onze 23 medewerkers is de grote passie voor onze doelgroep en onze doelstellingen. We dragen samenwerking en professionaliteit hoog in het vaandel en zetten daar nadrukkelijk op in. Collega's hebben oog voor elkaar, ook in persoonlijk opzicht. We werken hard, maar doen dat graag in een ontspannen sfeer. Met enige regelmaat plannen we een informele activiteit; van een stadswandeling tot een verjaardagslunch, van een creatieve workshop tot een inspirerende lezing of een boottocht op het water.

Over het team Onderwijs en Organisatie

Het team bestaat uit vier bestuursadviseurs en zeven onderwijsadviseurs (inclusief deze functie), aan het hoofd staat de teamleider Onderwijs en Organisatie. De onderwijs- en bestuursadviseurs dragen proactief bij aan de wijze waarop Nederlands onderwijs wereldwijd vorm krijgt.

Op interactieve wijze verbinden we scholen, voorzien we in professionaliseringsactiviteiten en geven we gericht advies aan besturen, schoolleiders en leraren. Wij faciliteren eigentijdse en vernieuwende dienstverlening voor scholen. Continuïteit van kwalitatief hoogwaardig onderwijs is voor ons een speerpunt. Er wordt professioneel, creatief, met humor, plezier en oog voor innovatie gewerkt.

Voor adviseurs geldt dat zij gemiddeld drie à vier keer per jaar scholen bezoeken, zowel binnen als buiten Europa. Het is uniek een kijkje in de keuken te krijgen bij Nederlanders en Vlamingen die zich wereldwijd gevestigd hebben en hen tegelijkertijd te helpen de aansluiting met Nederland en Vlaanderen te behouden.

Wat voor collega zoeken we?

Je hebt een academisch werk- en denkniveau en werkt bij voorkeur al enkele jaren in een functie die gericht is op onderwijsadvies, bijvoorbeeld bij een schoolbegeleidingsdienst of onderwijsadviesorganisatie. We zoeken iemand die een brug kan slaan tussen onderwijs binnen het Nederlands taalgebied en daarbuiten. Misschien ben je wat meer bekend met het Primair Onderwijs, maar het Voortgezet Onderwijs is je niet vreemd en je hebt oog voor doorlopende leerlijnen. Je kent het Nederlands onderwijssysteem van binnen en buiten en hebt een relevant netwerk.

Je hebt een analytische instelling, kunt overtuigen en je bent sensitief en kunt inspelen op relevante onderwijsontwikkelingen.

Natuurlijk heb je een goede beheersing van de Nederlandse taal, kun je een helder advies schrijven en weet je mensen tot actie te bewegen. Soms moet je je ook in het Engels professioneel kunnen redden. Je beschikt over goede plan- en organisatorische vaardigheden en kunt project- en procesmatig werken. Bij dit alles gaan we er als vanzelfsprekend vanuit dat je sociaal en communicatief bent.

Is dat zo? Stuur ons dan je motivatie en cv en laten we met elkaar rond de tafel gaan zitten!

Wat bieden we?

 • Een functie van 32-36 uren per week, waarvan je ten minste 2 dagen per week op kantoor werkt. Uiteraard ben je elke werkdag welkom.

 • Een salaris op basis van schaal 12 van minimaal € 4.278,07 en maximaal
  € 6320,43 bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

 • De inschaling is afhankelijk van ervaring en wordt aangevuld met vakantiegeld, een dertiende maand en een Individueel Keuzebudget dat - binnen kaders - naar eigen inzicht kan worden besteed. Een goede reiskostenvergoeding en uitstekende pensioenregeling bij het ABP hoort er ook bij.

 • Een tijdelijke functie voor een jaar met vooruitzicht op een vaste aanstelling.

 • Een werkplek in Voorburg, met eigen parkeerplaatsen en vlakbij het station Voorburg.

Interesse?

Zie je jezelf als onze nieuwe onderwijsadviseur? Dan zien we je motivatie en cv graag tegemoet via deze link voor 3 maart 2024.Functie:onderwijsadviseur nederland onderwijs
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:4278 – 4278
Uren per week:32 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Nederlands Onderwijs in het Buitenland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. Onderwijsadviseur Nederlands Onderwijs Nederlands Onderwijs in het Buitenland 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures