Vacature Network Scientist

Network Scientist in s-Gravenhage

TNO innovation for life

Waar ben je naar op zoek?

  1. Network Scientist - Innovatieve Defensieprojecten

Type dienstverband: Vacature Locatie: Den Haag Opleidingsniveau: WO Uren per week: Fulltime - 40

Network Scientist - Innovatieve Defensieprojecten

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Network Scientist in Den Haag!

#LI-YP1

Ben jij een gedreven professional met een liefde voor onderzoek, netwerken en defensietechnologie? Kom dan ons team van onderzoekers versterken en werk samen aan de hightech defensienetwerken van de toekomst! Als Network Scientist op onze afdeling Networks krijg je de unieke kans om de inbreng van jouw expertise af te wisselen met het opbouwen van nieuwe kennis in een jonge, actieve omgeving.

Wat ga je doen?

Binnen onze afdeling bevindt zich een state-of-the-art labomgeving en testbed die ongeëvenaard zijn in Nederland. Hier krijg je de gelegenheid om vol enthousiasme te experimenteren en de grenzen van de mogelijkheden op te zoeken. Een deel van onze systemen draait in de cloud, terwijl andere delen bestaan uit fysieke systemen zoals militaire radio's en een emulatieomgeving waarmee we realistische scenario's en militaire situaties kunnen simuleren. We houden voortdurend voeling met de nieuwste ontwikkelingen binnen Defensie en onderzoeken hoe we deze kunnen benaderen en toepassen in onze projecten.
Jouw uitdaging:
Als Network Scientist werk je samen met ons team van gelijkgestemde onderzoekers aan de ontwikkeling van complexe en vooruitstrevende toevoegingen voor onze labomgeving. Dit wordt een Proof of Concept (PoC) die daadwerkelijk in de echte wereld zal worden geïmplementeerd. Je krijgt de vrijheid om je eigen aanpak te bepalen, waarbij je met jouw expertise en die van je collega's innovatieve oplossingen programmeert en test. In onze inspirerende Technische Project Ruimte (TPR) werk je intensief samen aan het realiseren van deze oplossingen. Daarnaast presenteer en demonstreer je de resultaten op locatie bij Defensie zowel in Nederland als in het buitenland.
Kennis opbouwen:
Bij ons staat het opbouwen van nieuwe kennis centraal. Je krijgt de gelegenheid om je te verdiepen in de nieuwste technologieën en onderzoeksmethoden. Daarnaast stimuleren we kennisuitwisseling binnen het team en met internationale onderzoek partners.

Wat wij van jou verwachten

Bij ons staat samenwerken centraal. Je bent actief in brainstormsessies en laat je stem horen. Langdurige projecten schrikken jou niet af; jouw doorzettingsvermogen is van onschatbare waarde. En je snapt dat daar soms ook een stukje zelfdiscipline bij komt kijken. Daarnaast ben je in staat anderen te enthousiasmeren, goed te presenteren en beschik je over diepgaande inhoudelijke kennis. Het werken aan uitdagende vraagstukken en baanbrekende technologieën geeft jou energie.
Wat je verder meebrengt:

  • Een universitaire master of PhD in computer science, electrical engineering of een vergelijkbare achtergrond.
  • Uitstekende programmeervaardigheden, bij voorkeur in talen zoals Python, C++ of Java, en een onstuitbare nieuwsgierigheid naar nieuwe technologieën.
  • Diepgaande kennis van Linux en IPv4/v6-netwerken en routingprotocollen, en een sterke interesse in software-defined radio.
  • Je beheerst het Engels vloeiend, aangezien je intensief in internationale teams werkt.

Doorgroeimogelijkheden:
Binnen de defensieprojecten van afdeling Networks zijn er volop mogelijkheden voor (wetenschappelijke) groei. Hier krijg je de kans om internationale initiatieven te leiden en diepgaande expertise op te bouwen binnen jouw vakgebied.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tot maximaal € 6.500,- (afhankelijk van je kennis en ervaring wordt deze rol aangeboden om starter, medior en senior niveau), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Daarnaast kun je bij TNO een 'menu' aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:


TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .
Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 3 maart 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.
Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier .

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

TNO innovation for lifeFunctie:network scientist
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:WO
Contracttype:Vast
Salaris:6500 – 6500
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met TNO via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Leidschendam
  2. Network Scientist TNO 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures