Vacature HRM Adviseur Domein Onderwijs & Innovatie

HRM Adviseur Domein Onderwijs & Innovatie in s-Gravenhage

Werken bij Inholland

HRM adviseur Domein Onderwijs & Innovatie

Functietype : Onderwijsondersteunend/staf
Organisatieonderdeel : Domein Onderwijs & Innovatie
Standplaats : Den Haag
Uren per week: 24


Dienstverband: In eerste instantie een tijdelijk dienstverband. Hierna is er de mogelijkheid tot een hernieuwd arbeidscontract

Jij weet dat het organiseren en faciliteren van individuele en collectieve werk- en leerprocessen bijdraagt aan de ontwikkeling van teams en collega's die nodig is voor het realiseren van onze ambities. Jij herkent talent en weet waar in de organisatie dit het beste tot zijn recht komt. Als HRM adviseur ben je naast allrounder op operationeel / tactisch niveau heel waardevol in de ontwikkeling en advisering van onze (beginnend) leidinggevenden en het beter functioneren van ons domein als geheel.

Het Domein Onderwijs & Innovatie heeft ambities. We willen dat het domein opereert als een netwerkende en lerende organisatie, zowel binnen het domein als met haar omgeving. Door de vele ontwikkelingen, zowel intern als extern, hebben we onlangs de organisatiestructuur van ons domein anders ingericht. Op locaties werken we met kernteams en teamleiders. Het domeinmanagementteam, bestaande uit de domeindirecteur, drie regiomanagers en de manager adviesteam, domeincontroller en , krijgt hierdoor ruimte om zich op tactische en strategische onderwerpen te richten binnen de regio en domein breed. Uitgangspunten hierbij zijn dat we de professional meer centraal stellen, het onderwijs dichter bij de student organiseren en de kwaliteit van het onderwijs daarbij verbeteren, en proactief acteren op maatschappelijk ontwikkelingen en de positie van het domein bestendigen. De huidige organisatieontwikkeling vraagt het nodige van onze collega's, teams en leidinggevenden.

Als HRM adviseur adviseer je het management, dus alle leidinggevenden, bij de uitvoering van HRM beleid en de toepassing van wet- en regelgeving. Je bent een sparringpartner van leidinggevenden over de volle breedte van het vakgebied, aangevuld met een aantal meer projectmatige klussen. Je staat daarbij stevig in je schoenen en weet het HR-perspectief steeds goed te positioneren bij bijvoorbeeld gespreksvoorbereiding en verzuim casuïstiek. Waar jij een kans ziet voor de organisatie pak jij je rol door te signaleren en je komt met een bruikbaar advies. Vervolgens begeleid je de uitvoering en implementatie van je geadviseerde aanpak.


De focus voor de komende periode ligt op het begeleiden van (beginnend) leidinggevenden, onder andere bij verzuim en individuele casuïstiek. Ook lever je een bijdrage aan strategische personeelsplanning en advies rondom werving & selectie. Daarnaast adviseer je gemiddeld 1 dag in de week de units WIR en ISO (Werving, Instroom & Relatiebeheer en Inholland Service Organisatie) op de locatie Den Haag.


Jij gaat deel uitmaken van het HR team van het domein O&I. Het HR team, bestaande uit een HRD adviseur en nu nog een HRM adviseur, is volop in ontwikkeling en draagt actief bij aan de ambitieuze ontwikkelopgaves van het domein en onze hogeschool die hieruit voortvloeien. Binnen het HR team zijn samenwerken, flexibiliteit en resultaatgerichtheid belangrijk. Je trekt als team gezamenlijk op als het gaat om het ondersteunen van het domeinmanagementteam (DMT), bestaande uit de domeindirecteur, drie regiomanagers en de manager adviesteam, domeincontroller en bij talent-, team- en organisatieontwikkeling en bij het realiseren van hun professionaliseringsopdracht.


Je helpt én scherpt de leidinggevenden in het werken volgens 'de bedoeling' en de bijbehorende principes. Je neemt de organisatie mee in deze principes door je constructief kritisch en ontwikkelingsgerichte houding. Hierbij leg je ook de verbinding met de HRM-collega's van de andere domeinen en stafafdelingen waarin je met elkaar HR thema's vormgeeft.

Wij zijn op zoek naar een zelfstandige HRM adviseur die een goede gesprekspartner is voor leidinggevenden in een vernieuwend domein. Daarnaast zien wij in jouw achtergrond graag terug:

 • Je hebt hbo+ werk- en denkniveau en een relevante opleiding afgerond;
 • Je hebt een ontwikkelingsgerichte blik, bent bekend met veel voorkomende HRM thema's en kan zelfstandig een onderbouwd advies geven. Daarbij schroom je niet om buiten bestaande kaders te denken en hebt gevoel bij (of ervaring met) werken vanuit de bedoeling;
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt ervaring in het opstellen en communiceren van (beleids)notities. Je bent in staat de richting uit de notitie van betekenis te laten zijn op de werkvloer en zichtbaar te maken in het werk. Je bent in staat om draagvlak te verwerven én te behouden, van idee tot resultaat.

Als wij met jou in gesprek gaan, dan weet jij ons te overtuigen met voorbeelden waaruit duidelijk wordt dat jij:

 • Een energieke en enthousiasmerende collega, die vanuit de toegevoegde waarde voor de organisatie kan omgaan met dilemma's, weet vraagstukken te herkaderen en bent in staat om verbinding te creëren;
 • Snel en makkelijk kan schakelen en op tactisch / strategisch niveau kan adviseren dus ook in complexe vraagstukken en tussen diverse belangen en in staat bent deze te vertalen naar concrete werkzaamheden;
 • Hart hebt voor het onderwijs en kijkt en handelt vanuit het perspectief van het primaire proces; Een brede kijk op ontwikkelingen in het hbo en de betekenis daarvan voor onze organisatie is welkom;
 • In staat bent vorm en inhoud te geven aan onze kernwaarden persoonlijk & dichtbij .

 • Het betreft in eerste instantie een tijdelijk dienstverband van 12 maanden. Afhankelijk van de situatie is een verlenging van het contract wellicht mogelijk.
 • Een salaris van minimaal €4.234,28 en maximaal €5.936,77 bruto per maand, schaal 11, bij een fulltime dienstverband. Jouw inschaling is afhankelijk van jouw werkpakket, ontwikkelde vaardigheden en opleiding.
 • Een werkweek van 24 uur per week.
 • Een goed te bereiken werkplek in Den Haag. We verwachten dat je bereid bent af en toe op onze vestigingen in Alkmaar, Haarlem, Dordrecht en Rotterdam te werken. Alle gemaakte reiskosten met openbaar vervoer worden 100% vergoed. Je ontvangt een NS Businesscard. Reis je af en toe met eigen vervoer, weet dan dat je hierin beperkt vergoed wordt.
 • Een uitbetaling van een vakantietoeslag van 8% in mei.
 • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering van 8,3% in december.
 • Een thuiswerkvergoeding van €3,35 per thuisgewerkte dag van minimaal 4 uur en een vaste (aanvullende) internetvergoeding van € 10,- netto per maand.
 • Een goede pensioenregeling bij ABP (Pensioenfonds voor overheid en onderwijs).
 • Een ruime verlofregeling waarin je je eigen keuzes kunt maken. Bijvoorbeeld: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur per week heb je jaarlijks 428 verlofuren. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen.
 • Je krijgt van ons genoeg ruimte (tijd) en ruime middelen (geld) voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.
 • Je bent bij ons verzekerd tegen gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid.

Onze hogeschool volgt de cao hbo, met een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Inholland.

Je werkt samen met de , HRM adviseur en een collega die administratieve HRM werkzaamheden zoals mutaties op zich neemt. Op Inholland niveau is er bovendien een HRM Servicedesk voor alle vragen en werkzaamheden rondom arbeidsvoorwaarden en toepassing van regelingen. De is je functioneel leidinggevende.


Binnen het domein Onderwijs & Innovatie werken we vanuit 'de bedoeling' . We formuleren leidende principes en geven richting vanuit een gedeeld doel, maar laten ruimte voor de invulling. We stimuleren eigenaarschap en geven ruimte om innovatie en ondernemerschap te bevorderen; dat betekent dat er ook ruimte is voor een professioneel gesprek en dat niet alles vooraf wordt 'dichtgetimmerd'. Verschillen zien we als kansen om te leren. In ons werk zijn we open en transparant, we vinden sfeer en verbinding van belang en streven ernaar dat onze collega's met plezier en energie hun werk kunnen doen.

Wil je meer weten over Onderwijs & Innovatie? Bekijk dan hier ons werkgeversverhaal: Werken bij Onderwijs & Innovatie (inholland.nl)


Werken bij Hogeschool Inholland: Het verschil zit in jou

Ontwikkelen met een open blik


Onze hogeschool voelt als thuis, een plek waar je jezelf kunt zijn, gekend en gewaardeerd wordt om wie je bent. Onze benadering is persoonlijk, dichtbij en inclusief: iedereen telt mee.

Durf jij voor deze uitdaging te kiezen? Je kunt tot en met zondag 16 juni 2024 reageren op deze vacature.

 • In de week van 17 juni kun je een eerste terugkoppeling verwachten.
 • Op maandag 24 juni vinden de eerste kennismakingen plaats in Den Haag.
 • Op donderdag 27 juni vinden de tweede gesprekken plaats in Den Haag.

Word jij onze nieuwe collega? Dan verwelkomen we je graag zo spoedig mogelijk in ons team.


Heb je vragen of misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de werkomgeving? Neem dan eens contact op met Desirée Lemans (). Zij is bereikbaar via telefoonnummer en kan al jouw inhoudelijke vragen beantwoorden.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Neem dan contact op met
Marianne Hollestein, corporate Recruiter / Senior Adviseur werving & selectie

Is onze collega niet bereikbaar?

Vraag een terugbelverzoek aan. Dan zorgen wij dat je wordt teruggebeld.


Je kunt je vraag ook via e-mail sturen naar . Belangrijk om te weten: Wij nemen via e-mail geen sollicitaties in behandeling.

Functie:adviseur hrm onderwijs
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:4234 – 5936
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. HRM Adviseur Domein Onderwijs & Innovatie Hogeschool INHolland 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures