Vacature HR Manager

HR Manager in s-Gravenhage

DIT DOEN WE

We werken al meer dan 100 jaar in ongeveer 120 landen. We zijn overal waar kinderen ons nodig hebben. Ook op de moeilijkst bereikbare plekken. Elke dag weer.

HELP MEE!

Iedereen kan helpen, want of je ons wilt steunen met een vaste donatie per maand, een eenmalige gift, een notariële akte, een nalatenschap in je testament, een bedrijfspartnerschap, een zelfbedachte actie of vrijwilligerswerk - elke bijdrage helpt!

ACTUEEL

Hier houden wij je op de hoogte van het laatste nieuws over ons werk, de meest recente rapporten, onderzoeken en jaarverslagen.

OVER ONS

Save the Children bestaat al meer dan 100 jaar. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot 's werelds grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie. We hebben één doel: onomkeerbare verandering voor én met kinderen creëren.

 1. Vacature hr manager (38 uur per week)Global Lobby and Advocacy Lead - Right2Grow (32 hours)

HR Manager (38 uur)

Als HR Manager en lid van het Management Team aan de slag bij een organisatie die werkt aan duurzame verbeteringen voor kinderen? Bij Save the Children kan het!

In deze functie werk je in een van de mooiste en belangrijke kernrollen binnen de organisatie en misschien wel de mooiste HR rol van Nederland.

Over Save the Children

Ieder kind heeft het recht op een gelukkige jeugd. Daarom zet Save the Children alles op alles om het leven van kinderen - en daarmee de toekomst van onze samenleving - te verbeteren.

Wij reageren op noodsituaties, realiseren duurzame ontwikkeling en zorgen dat de stem van kinderen wordt gehoord. Als grootste onafhankelijke kinderrechtenorganisatie ter wereld geven wij kinderen een gezonde start, de kans om te leren en bescherming tegen onrecht. Elke dag weer. Onvoorwaardelijk.

Wat ga je doen als HR Manager?

Als HR Manager maak jij het verschil binnen Save the Children Nederland. Dit doe je door het ontwikkelen en uitrollen van een inspirerende HR visie en door de aansturing en ontwikkeling van het HR team. Samen met jouw team zorg je ervoor dat we het juiste talent aantrekken, ontwikkelen en behouden voor een prachtige organisatie die sterk in ontwikkeling is geweest en nog steeds een sterke groei doormaakt. Dat vraagt om specifieke vaardigheden en ervaring en een zekere mate van flexibiliteit en ondernemerschap. Het HR team bestaat uit 2 HR Advisors, een Coördinator Werving & Selectie en een HR Officer. Jij zorgt ervoor dat zij hun werk met toewijding en efficiëntie kunnen uitvoeren.

 • Dagelijkse leiding van de afdeling Human Resources, conform de management competenties die Save the Children belangrijk vindt: coachend en gericht op productiviteit, groei, ontwikkeling en tevredenheid van medewerkers;
 • Het ontwikkelen en uitrollen van een HR visie en aansturen van efficiënte en effectieve processen op de afdeling, zodat de in de afdeling aanwezige capaciteit zo goed mogelijk ingezet wordt;
 • Adviseren over en ontwikkelen van het personeelsbeleid, waaronder het ontwikkelen en beheren van HR instrumenten en het doen van beleidsvoorstellen op het gebied van HR;
 • Verantwoordelijk voor personeelsvoorzieningen (waaronder Arbo en ( dienst) reizen) en het actueel houden van algemene arbeidsvoorwaarden.
 • Het onderhouden van de contracten en contacten met relevante externe dienstverleners;
 • Opstellen van de begroting, de uitgaven van de afdeling en de verantwoording daarvan als budgethouder;
 • Ontwikkelen van en uitvoering geven aan het strategisch HR beleid en de jaarplannen, alsook aan het strategisch meerjarenplan binnen de organisatie;
 • Waarborgen van diversiteit en inclusie, organisatie cultuur, integriteit en safeguarding.

Wie ben jij

Je bent een ervaren HR Manager en beschikt van nature over een mensgerichte en coachende stijl van leidinggeven. Je bent goed in het ontwikkelen en implementeren van een vooruitstrevende visie die zich flexibel aanpast aan de tijd waarin we nu leven en werken. Je hebt sterke sociale vaardigheden en bent goed in staat om een netwerk op te bouwen en te onderhouden en om de behoefte van de organisatie te bepalen. Hierbij zijn inclusiviteit, diversiteit en integriteit voor jou vanzelfsprekend.

Wat staat er op jouw CV?

 • Afgeronde academische of Hbo-opleiding, of vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Minimaal 10 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar in een soortgelijke functie als coördinator of Manager;
 • Affiniteit met de OS-sector/ontwikkelingsproblematiek/kinderrechten en in staat om in een dynamische, internationale omgeving te werken;
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk, en goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Praktisch: Je bent gerechtigd om in Nederland te werken.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Wat jij doet, helpt miljoenen kinderen wereldwijd. Direct of indirect;
 • Salaris natuurlijk. Wij volgen de salarisschalen van de Rijksoverheid op basis van een 38-urige werkweek. Deze functie wordt ingeschaald volgens salarisschaal 13 (minimaal € 4.948,59 en maximaal € 7.378,12 op basis van een 38 urige werkweek);
 • Je reiskosten worden volledig vergoed, waarbij duurzaam vervoer onze norm is;
 • Jaarlijks 25 vakantiedagen op basis van een 5-daagse werkweek;
 • Mogelijkheid tot het sparen van extra verlof;
 • Een gunstige pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn; Veel ruimte voor opleiding & ontwikkeling;
 • Een menselijke werkgever, die voortdurend in ontwikkeling is. Dat betekent een plek waar je jezelf kan zijn, veranderingen mee vorm kan geven en waar je kunt doorgroeien;
 • Goed om te weten: als je aangenomen wordt, krijg je in eerste instantie een jaarcontract, met kans op verlenging.

Aanbiedingen zijn onder voorbehoud van positieve referenties en het overleggen van een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Waarom vragen we referenties en een VOG?

Save the Children neemt deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme.

Als kinderrechtenorganisatie die misbruik - in welke vorm dan ook - bestrijdt, willen we allereerst kunnen garanderen dat onze eigen medewerkers zich hier niet schuldig aan maken, of hebben gemaakt. Daarom nemen we deel aan de Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme. En nemen we gestandaardiseerde referenties af als je bij ons solliciteert. Door te solliciteren stem je hiermee in.

Wat voor werkgever is Save the Children?

In Nederland werk je samen met ongeveer 150 collega's maar je bent ook onderdeel van een internationaal netwerk van meer dan 27.000 collega's in 120 landen. We zijn 's werelds grootste kinderrechtenorganisatie, maar dat betekent niet dat onze organisatie onpersoonlijk is. Juist niet! Wij zorgen dat ieders stem - net zoals die van de kinderen waar wij voor strijden - gehoord wordt. Dat iedere collega zichzelf kan zijn en zich verder kan ontwikkelen.

Bij Save the Children zijn we trots op onze diversiteit. Daarom nodigen wij iedereen uit om bij ons te solliciteren, ongeacht gender, seksuele oriëntatie, religieuze en/of culturele achtergrond, persoonlijkheid en/of andere zichtbare en onzichtbare kenmerken. We vieren onze verschillen, want deze zorgen ervoor dat we samen kunnen groeien.

Sollicitatieprocedure:

Enthousiast geworden? Stuur je sollicitatie dan vóór 4 maart op via het sollicitatieformulier op onze website . Sollicitaties die op een andere manier bij ons binnenkomen, nemen wij helaas niet in behandeling.

Functie:hr manager
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4948 – 7378
Uren per week:38 – 38

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Stichting Save the Children Nederland via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. HR Manager Stichting Save the Children Nederland 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures