Vacature Directeur

Directeur in Leiden

Scholengroep Holland

Directeur

Onze school:

Openbare basisschool Prins Willem Alexander (PWA) heeft een enthousiast, betrokken en deskundig team van ongeveer 40 teamleden dat samenwerkt aan een goede onderwijskwaliteit. Het team is gevarieerd in leeftijd en ervaring. Deze combinatie zorgt dat men van elkaar leert en aan elkaar leert. Nieuwe ideeën worden gecombineerd met ervaring en vakmanschap.
PWA is een school in Nieuwerkerk aan den IJssel. De PWA heeft twee locaties: een locatie aan de Donge in de wijk Esse Hoog en een locatie aan het Goudmos in de Zuidplas. Tevens is er nog een (tijdelijk) bijgebouw met twee lokalen. Er zijn ver gevorderde plannen voor verbouw en nieuwbouw op en bij de locaties. Op de PWA wordt eigentijds onderwijs gegeven dat aansluit bij de behoefte van de ruim 425 kinderen.
De woorden talent, kwaliteit, veilig en samen staan centraal in onze school. De kinderen worden ondersteund in het proces van groei naar zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Zo leren ze zelf de juiste besluiten te nemen en de goede keuzes te maken om zich goed te kunnen redden in de maatschappij.
De locaties liggen een aantal kilometers uit elkaar en hebben accentverschillen in de populatie. Naast de groepsleerkrachten bestaat het team uit specialisten, vakleerkrachten, onderwijsassistenten, leraar-ondersteuners, conciërge en een administratief medewerker.

Als directeur ben je samen met je duo-collega integraal verantwoordelijk voor de organisatie en het onderwijs op de school. Dit omvat o.a. leiding- en richting geven aan het team, ontwikkeling van het schoolbeleid, zorgen voor de uitvoering van het onderwijsproces en het medewerkersmanagement. Je weet het team vanuit de gedeelde visie te inspireren en te motiveren. Daarbij hoort aandacht voor de ontwikkeling van een sterke leercultuur binnen de school op basis van professionele samenwerking, kennisdeling en vertrouwen.

Wie zoeken wij
Om aan te sluiten op de cultuur van de PWA en de Scholengroep Holland (SGH) is het van belang dat je beschikt over een coachende leiderschapsstijl, gedeeld leiderschap kan organiseren en uitgaat van verantwoordelijkheid en verbondenheid. Dat vraagt een goed vermogen tot zelfreflectie op eigen handelen en ontwikkeling. Daarbij wordt van alle directeuren binnen SGH verwacht dat zij een bijdragen leveren aan de ambities van de stichting.

Van de directeur wordt inspirerend en integraal leiderschap verwacht. Je biedt structuur aan het team en begeleidt de uitvoering van het schoolplan. Binnen de duo-directie zoeken we directeuren die elkaar mooi aanvullen. Het accent ligt op de volgende aspecten van het schoolleiderschap.

Relatiegericht werken
Het realiseren van onze onderwijs ambities doen we samen. Daarom vinden we het belangrijk dat je als directeur de relatie aangaat en:
• Zichtbaar bent in de school en duidelijk communiceert richting collega's, leerlingen en ouders;
• Werkt vanuit de principes van pedagogisch leiderschap en anderen écht ziet;
• Veiligheid creëert door duidelijkheid, openheid en continuïteit;
• Ontwikkeling stimuleert en kwaliteiten benut van zowel de school en het team, als bij individuele teamleden en leerlingen;
• Open staat voor ideeën van collega's en samen bouwt aan een visie en strategie;
• Werkt in een continue proces aan het versterken van de professionele cultuur en een veilig en warm klimaat voor kinderen, teamleden en ouders.

Onderwijskundig leiderschap
Leidinggeven aan de kwaliteit van het onderwijs binnen de school vraagt dat je:
• Een holistische visie hebt op kinderen en wat zij nodig hebben om tot ontwikkeling te komen;
• Betrokken bent bij de opbrengsten en de kwaliteit van het onderwijs;
• Richting kan geven aan de ontwikkeling van ambities en onderwijskwaliteiten van de school;
• Talentgericht onderwijs hoog in het vaandel hebt staan;
• Op de hoogte bent van innovaties en ontwikkelingen in onderwijsland.

Investeren in goede relaties met de omgeving
Als directeur:
• Bouw je aan betrokken en wederkerige relaties met ouders en stakeholders in de wijken en de gemeente;
• Behartig je de belangen van de school en SGH in relevante netwerken en samenwerkingsverbanden;
• Stem je het beleid van de school af op ontwikkelingen binnen SGH en in de omgeving en ben je betrokken bij de plannen voor verbouw/nieuwbouw

Wij bieden:
Het betreft een functie voor 0,8 fte. Het gaat om een duo baan. Inschaling geschiedt in een directieschaal conform de cao primair onderwijs en is afhankelijk van kennis en ervaring. Je krijgt meteen een aanstelling voor onbepaalde tijd, omdat wij vertrouwen op een toekomst samen. Je werkt nauw samen met de andere schooldirecteuren van Scholengroep Holland en de bestuurders. Een uitgebreid inwerkprogramma wordt gevolgd waarbij je direct gekoppeld wordt aan een maatje. De sollicitatieprocedure wordt gelijktijdig intern en extern uitgezet. Interne kandidaten genieten bij gelijke geschiktheid de voorkeur. We streven naar invulling per 1 augustus, in overleg is een ander moment (wat later in het jaar) zeker bespreekbaar.

Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt een aanstelling voor onbepaalde tijd, omdat wij vertrouwen op een toekomst samen . De geboden werktijdfactor is 0,8 FTE en het salaris is conform de CAO Primair Onderwijs.

SGH Leerplein: een leven lang leren! We bieden diverse opleidings- en scholingsmogelijkheden, bedoeld voor jouw professionele ontwikkeling en om de kwaliteit van ons onderwijs verder te verbeteren. Daarnaast hebben wij de Scholengroep Holland Cafetariaregeling (zoals fietsplan, ICT-middelen regeling, bedrijfsfitness regeling).

Interesse?
Als deze vacature je aanspreekt, zien we graag jouw reactie tegemoet. We ontvangen graag je motivatie en je CV. Deze kun je mailen naar .
Meer informatie over Scholengroep Holland kun je vinden op www.werkenbijscholengroepholland.nl en/of www.scholengroepholland.nl

 • Opleidingsniveau

  -
 • Aantal uren

  0,8 FTE
 • Vakgebied

  Directeur
 • Salarisindicatie

  CAO PO
 • Contractvorm

  onbepaalde tijd
 • Verloopdatum

  21 juni 2024


Functie:directeur
Startdatum:05-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Unknown via Unknown of Unknown. Of bezoek hun website Unknown.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Directeur Scholengroep Holland 05-06-2024

Bekijk ook andere vacatures