Vacature Consulent Inburgering

Consulent Inburgering in Voorburg

Consulent Inburgering & Werk

Solliciteer direct!

Consulent Inburgering & Werk

Salaris: €3317 - €4752

Uren: 36 - 36 uur per week

Sluitingsdatum: 25-02-2024


Wil jij een rol spelen voor nieuwkomers (statushouders/ inburgeraars) bij het vinden van een duurzame plek in de Nederlandse samenleving door ontwikkeling van de zelfredzaamheid ? Ben jij in staat om regie te voeren op het proces, hierin te ondersteunen waar nodig, en treed jij op een cultuur sensitieve manier in contact met de mensen? Maak dan het verschil voor deze doelgroep. Eenieder verdient immers een kans op een toekomst.

Hoe doe jij ertoe?

 • Houd regie op het gehele proces (van instroom tot uitstroom): uitvoeren van de Brede Intake, afnemen van de leerbaarheidstoetsen, opstellen van een Persoonlijk plan Inburgering (PIP) met de klant (Inburgering) én opstellen, uitvoeren en bijhouden of bijsturen van het re-integratietraject (Begeleiden naar werk)
 • Hanteer de Nieuwe Wet Inburgering en de Participatiewet in de brede zin: kaders bieden aan de klant
 • Administratieve benodigdheden: rapporteer in verschillende systemen, zoals Suite
 • Screening van de sociale kaart: op zoek naar mogelijkheden voor statushouders om hun taal en re-integratiemogelijkheden te vergroten
 • Je kan integraal kijken en weet wanneer andere afdelingen, externe partijen of professionals betrokken moeten worden om kwesties die rondom de statushouders/inburgeraar spelen gezamenlijk aan te pakken.

Hoe ziet je dag eruit?
Je begint vandaag thuis. Om goed voorbereid te zijn voor je eerste gesprek van vandaag, bekijk je wie er straks in je spreekkamer zit en in welke fase van het Inburgeringsproces. Heb je te maken met een statushouder of een gezins- en overige migrant? Waar komt je inwoner vandaan? Weet je al iets over zijn of haar achtergrond, opleidingsniveau en ervaringen? Jouw doel is om de inwoner straks zoveel mogelijk zelfredzaam te maken. Om hem of haar te helpen een volwaardig lid van de Nederlandse samenleving te worden. Dit begint al bij de voorbereiding.
Dan ga je naar kantoor voor het gesprek. Als het nodig is schakel je een tolk in, zodat taal geen barrière is om de inwoner echt te leren kennen. Naar aanleiding van het intakegesprek en de leerbaarheidstest zet je samen met de inwoner een traject uit waarmee hij of zij Nederlands gaat leren en gaat integreren in onze samenleving. Na het gesprek duik je achter je laptop: administratie is uiteraard belangrijk!
De klok tikt 12:00 uur aan. Tijd voor een heerlijke lunch met jouw collega's in de bedrijfskantine. Even lekker relaxen en niet over werk praten.
In de middag heb je afspraak met een inwoner die momenteel een re-integratietraject volgt en je bent benieuwd naar de voortgang. Uit dit gesprek komen ontwikkelingen naar voren die van belang zijn voor het traject van de inwoner. Deze noteer je goed.
Na de afspraak leg je contact met het reïntegratiebedrijf om de nieuwe gemaakte afspraken door te nemen. Je rapporteert alles in het systeem (Suite) en stuurt de inwoner een trajectplan, zodat hij bevestigd krijgt wat de gemaakte afspraken zijn. Tussen nu en je volgende afspraak heb je tijd om je mail door te lezen, een aantal berichten te beantwoorden en een paar telefoontjes te plegen.
Richting het einde van de dag start een werkoverleg met collega's om casuïstiek te bespreken. Hier is er ruimte om samen met je collega's te kijken waar je tegenaan loopt en om je collega's te helpen. Aan het einde van het overleg vat je de acties en besluiten samen zodat je weet waar je mee aan de slag gaat.
Voordat je afsluit, loop je nog even bij het werkgeversservicepunt (WSP) langs om de inwoners die je daar hebt aangemeld te bespreken.
De dag zit erop! Er zijn weer inwoners verder begeleid in het vormgeven van hun "nieuwe" leven en het vinden van hun plek in de samenleving. Dit geeft je een voldaan gevoel tijdens je rit naar huis.
Fijne avond!

Wat breng je mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Minimaal 1 jaar ervaring in het werken met de Nieuwe Wet Inburgering (2021) ÓF de Participatiewet (begeleiden naar werk). Kennis en kunde in beide wetten is een pré
 • Je bent in staat om het gehele proces te initiëren, faciliteren, monitoren en te begeleiden. Hierbij is overzicht houden van belang: je houdt aandacht voor de wensen van de klant (mensgericht), maar verliest ook de doelen van de organisatie niet uit het oog (realiteit)
 • Ervaring in het werken met de doelgroep statushouders/inburgeraars en je werkt bewust cultuursensitief
 • Goede communicatieve vaardigheden om een taalbarrière te kunnen overbruggen. Het houden van motiverende gesprekken is hierbij essentieel. Het spreken van Arabisch en/of Tigrinya is een pré
 • Jij maakt snel nieuwe ontwikkelingen eigen, hebt hier een duidelijke manier van werken in en weet hier ook anderen in mee te nemen.

Wat doen we voor jou?

 • Salaris van minimaal €3.167 en maximaal €4.537 per maand op basis van een 36-urige werkweek (schaal 9).
 • Dit betreft een vaste baan waarbij gestart wordt met een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 12 maanden.
 • Individueel keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% van het salaris (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
 • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden en studiefaciliteiten
 • Een leuk, gepassioneerd en hecht team!
 • Een warm ontvangst in een warme organisatie.
 • Thuiswerkmogelijkheden, een iPhone en laptop

Werk jij straks hier?

Werken voor Werk, Inkomen, Jeugd en Zorg (WIJZ) is werken aan het vangnet voor mensen die in kwetsbare omstandigheden terecht zijn gekomen. Bijvoorbeeld inwoners die ondersteuning nodig hebben om aan het werk te komen, inwoners met schulden of inkomensproblemen, ouderen met zorgproblematiek en kinderen in nood. Je onderhoudt nauw contact met externe partijen, zoals zorgaanbieders en scholen. Dit is de afdeling waar je écht verschil kunt maken voor mensen die het alleen even niet redden.Functie:consulent inburgering
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3167 – 4537
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Leidschendam-Voorburg via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. Consulent Inburgering Leidschendam-Voorburg 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures