Vacature Chemisch Analyst / Research Engineer

Chemisch Analyst / Research Engineer in s-Gravenhage

TNO innovation for life

Waar ben je naar op zoek?

  1. Chemisch Analyst / Research Engineer

Type dienstverband: Vacature Locatie: Den Haag Opleidingsniveau: HBO Uren per week: Fulltime - 40

Chemisch Analyst / Research Engineer

Jouw stempel drukken op onze tijd? Kom werken bij TNO als Chemisch Analist/Research Engineer in Den Haag!

#LI-HS1

Nog aan te passen: De eigenschappen van energetische materialen zijn belangrijk voor de werking en houdbaarheid van explosieven en munitie. Als Research Engineer Energetic Materials voer jij praktisch onderzoek uit met als doel dit soort vraagstukken te ontrafelen. Jij bent binnen het team van specialisten een praktische én creatieve medewerker die analyses verricht aan met name explosieve stoffen.

Wat ga je doen?

De eigenschappen van energetische materialen zijn belangrijk voor de werking en houdbaarheid van explosieven en munitie. Als Research Engineer Energetic Materials voer jij praktisch onderzoek uit met als doel dit soort vraagstukken te ontrafelen. Jij bent binnen het team van specialisten een praktische én creatieve medewerker die analyses verricht aan met name explosieve stoffen.
Je zult veel praktisch analyses uitvoeren in de nieuwe moderne laboratoria en speciale testruimtes van onze researchgroep Energetische Materialen op Ypenburg. Bij deze afdeling beschikken we over een veelzijdigheid aan analysetechnieken. Bij deze functie zal je niet gelimiteerd zijn aan één soort techniek maar een grote variëteit aan mooie technieken gaan toepassen. Je zal ons gaan versterken bij chromatografie (UHPLC-MS, GC, GC-MS, IC), thermische analyses (TGA-DSC gelinkt met FTIR-MS), DMA, TMA), elementanalyse en (elektronen)microscopie.
Binnen het laboratorium is er regelmatig vraag naar het opzetten van nieuwe analysetechnieken. Zo is er recent een luchtvochtigheidsmodule voor TGA in gebruik genomen en wordt er gekeken naar de aanschaf van nieuwe BET oppervlakte analyseapparatuur. Jij zal een onderdeel zijn van het implementeren en in gebruik nemen van dergelijke nieuwe apparatuur.
Je zal ook onderhoud verzorgen van de apparatuur waar je mee zal werken, waaronder het begeleiden van servicemonteurs. Bij welke technieken jouw interesse ligt en waar er voldoende werk is zal je je verder gaan specialiseren.
De stoffen die jij onderzoekt zullen deels voor kwaliteitssurveillance zijn en deels voor wetenschappelijk onderzoek.Je rapporteert aan interne opdrachtgevers en/of projectleiders, waarna jullie samen uitspraken kunnen doen over de veiligheid, betrouwbaarheid, detecteerbaarheid en samenstelling van de onderzochte explosieve stoffen en munitie. Hiernaast zal je ook ondersteunende taken uitvoeren betreffende het beheersysteem van het laboratorium.
Er wordt van je verwacht dat je uitvoerend expert wordt op jouw analyses en aanvullend op het uitvoeren van bovenstaande werkzaamheden meewerkt aan het opzetten van nieuw praktisch onderzoek dat gericht is op het verbeteren van onderzoeksmethoden. Ook zal je op termijn een bijdrage leveren aan het verwerken en interpreteren van thermische analyse data.
We zoeken iemand die binnen het laboratorium breed inzetbaar is, niet bang is om je handen uit de mouwen te steken en bereid is snel te schakelen om zo je kennis en kunde binnen de verschillende projecten flexibel in te zetten. Afhankelijk van je achtergrond en ervaring zul je intern begeleid en opgeleid worden waarbij het de verwachting is dat je snel veel ervaring opdoet en diepgang krijgt in het werken met energetische materialen. Want de analyses mogen dan standaardwerk lijken, écht standaard wordt het werken met deze bijzondere materialen nooit.

Wat wij van jou verwachten

Je hebt een chemische HBO opleiding en het werken met explosieve stoffen en munitie schrikken je niet af. Je bent van nature een rustig en nauwkeurig persoon die goed zelfstandig kan werken, maar juist ook graag in teamverband opereert. Daarnaast ben je zelfsturend, flexibel en heb je een brede interesse. Je kan je snel inwerken in nieuwe onderwerpen en bent bereid om je de komende jaren verder te verdiepen in de energetische materialen. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat wij jou bieden

Uitdagend én afwisselend werk met serieuze impact. En volop kansen, want bij TNO heb je grotendeels zelf de regie over je carrière. Naast een bruto (fulltime) maandsalaris tussen € 3.175,- en € 3.450,- (afhankelijk van je kennis en ervaring), vakantiegeld (8%), een dertiende maand (8,33%) en een flexbudget (5,58% + €180), krijg je alle mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen.
Misschien wil je doorgroeien in de richting commercie of consultancy. Of wil je projectmanager worden, jezelf meer verdiepen in duurzame innovaties of carrière maken als technisch expert.
Daarnaast kun je bij TNO een 'menu' aan arbeidsvoorwaarden samenstellen dat bij jouw persoonlijke situatie past. Wat je ook mag verwachten:


TNO als werkgever

Bij TNO innoveren we voor een gezonder, veiliger en duurzamer leven. En voor een sterke economie. Sinds 1932 ontwikkelen wij kennis en technologie voor het algemeen belang. We vinden elkaar in verwondering en vindingrijkheid, en we zijn gedreven om grenzen te verleggen. Voor jouw talent en ambitie is er alle ruimte en ondersteuning. Je werkt samen met mensen die aan je gewaagd zijn, die jou inspireren én van jou willen leren. Onze state-of-the-art-faciliteiten zijn er om jouw visie te verwezenlijken. Wat je bij TNO doet, doet ertoe: impact maakt het verschil. Want met elke innovatie draag je bij aan het leven van morgen. Lees meer over TNO als werkgever .
Bij TNO stimuleren we een inclusieve werkomgeving, waar jij jezelf kunt zijn. Wat je verhaal ook is en welke unieke eigenschappen je ook meebrengt. Juist door onze unieke krachten en perspectieven te bundelen zijn we in staat om innovaties te ontwikkelen die een wezenlijk verschil maken in de samenleving. Meer weten? Lees welke stappen wij zetten op het gebied van diversiteit en inclusie .

Hoe ziet het proces eruit?

Reageren kan tot en met 25 februari 2024. De sollicitatieprocedure bestaat uit twee gespreksrondes. De eerste ronde staat gepland op 29 februari 2024. In een laatste gesprek bespreken we de arbeidsvoorwaarden die je zelf samenstelt. We streven ernaar de hele procedure binnen vier weken af te ronden.
Een online assessment en referentiecheck kunnen onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Als je bij ons komt werken vragen wij je ook een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
Omdat je ook gaat werken voor opdrachtgevers in het defensie- en veiligheidsdomein is het noodzakelijk dat de AIVD een Verklaring van Geen Bezwaar (VGB) afgeeft. Daarom onderga je vooraf een veiligheidsonderzoek. Meer informatie daarover lees je hier .

Dan zien we je reactie graag tegemoet!
Voor meer informatie over de baan of de procedure kun je contact met ons opnemen.

TNO innovation for lifeFunctie:analyst / research engineer
Startdatum:09-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3175 – 3450
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met TNO via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

  1. Vacatures Leidschendam
  2. Chemisch Analyst / Research Engineer TNO 09-02-2024

Bekijk ook andere vacatures