Vacature Business Controller Operations

Business Controller Operations in s-Gravenhage

Business Controller Operations

Geplaatst op 18 januari 2024

Business Controller Operations

 • Den Haag/hybride
 • 32-37 uur per week
 • Medior/senior
 • HBO/WO
 • Finance
 • € 4280 - € 6062 per maand

Zorgen voor de financiële sturing en resultaatontwikkeling van de operationele organisatie. Het monitoren, adviseren en uitdagen van de business op het behalen van integrale KPI,'s, financiële resultaten en projectresultaten. Dit vraagt om financiële en bedrijfseconomische kennis, vasthoudendheid en verbindend vermogen.

Daarom kies je als Business Controller Operations voor PostNL

 • Zichtbaar werk :
  Je bent de sparringspartner voor het MT van de schillende depots als het gaat om de operationele cijfers.
 • Uitdaging :
  PostNL is een hele grote en complexe organisatie waar altijd veel gebeurd, het is voor deze functie dan ook een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat je altijd de juiste financiele cijfers krijgt om de stakeholders zo goed mogelijk te adviseren.
 • Goede sfeer :
  Je werkt samen met collega's die kansen durven te pakken en elkaar vooruithelpen.
 • Vrijheid :
  Je gaat thuis aan de slag en op een flexplek in ons bruisende, hypermoderne kantoor in het historische Stationspostgebouw (naast station Holland Spoor).
 • Verantwoordelijkheid :
  Je vult jouw functie en werktijden grotendeels zelf in.
 • Ontwikkelkansen :

Je krijgt volop mogelijkheden om opleidingstrajecten te volgen en door te groeien naar andere functies of afdelingen.

Dit is jouw rol

Als Operational controller ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en zelfstandige uitvoering van de Planning en Control cyclus. Je stelt daarbij de perioderesultaten, budgetten en forecasts op in nauwe samenwerking met je business partners voor een van drie depotregio's.


Je werkt samen met business managers en geeft gevraagd en ongevraagd advies voor het verbeteren van KPI's, resultaten en processen.
Je bent verantwoordelijk voor de periodieke verantwoordingsrapportages, maar ook incidentele rapportages en analyses. Je zorgt daarbij voor de juistheid/volledigheid van de financiële administratie ten behoeve van de periode afsluiting. Gelijktijdig kijk je naar de mogelijkheden om processen en rapportages zoveel mogelijk te automatiseren.

Een aantal taken zijn:

 • Je bent het aanspreekpunt v.w.b. de Planning en Controlcyclus en financiële processen
 • Je stelt budgetten en LE's op voor de depots binnen jouw regio in afstemming met de depotmanagers en regiomanagers.
 • Jouw aandachtsgebied binnen de depots is het sorteerproces;
 • Je geeft financiële input voor verbeterprojecten en onderhandelingen met leveranciers

Jouw collega's

De afdeling operational control w il de collega's in de business zo goed mogelijk ondersteunen en challengen met als doel efficiënte en effectieve processen (financieel en niet-financieel) die bijdragen aan het bereiken van de strategische doelstellingen van PostNL. Bij complexe vraagstukken kijken we hoe we deze zo goed mogelijk kunnen oplossen en vullen we elkaar aan waar nodig. De planning en controlcyclus benutten we om doelstellingen te monitoren en bij te sturen waar nodig. Daarbij onderzoeken hoe we zoveel mogelijk taken op het gebied van rapportages kunnen automatiseren

Hier kom je terecht

Wij zijn PostNL. En samen met jou blijven we de favoriete bezorger. Dagelijks maken we 1,2 miljoen mensen blij met het bezorgen van bijzondere momenten. Dat kunnen we alleen dankzij jou en ons team mogelijk maken.

Dit bezorgen we jou

 • Een salaris tot maximaal €6.062,- bruto per maand (schaal 11, afhankelijk van ervaring) bij 37 uur per week;
 • 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen als je fulltime werkt;
 • collectieve zorgverzekering en een goed pensioen via ons eigen PostNL pensioenfonds;
 • goede interne opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • mogelijkheid tot thuiswerkvergoeding in combinatie met een tegemoetkoming in je reiskosten;
 • zelfstandigheid en vrijheid om je functie uit te voeren;

We willen de collega's in de business zo goed mogelijk ondersteunen en challengen met als doel efficiënte en effectieve processen (financieel en niet-financieel) die bijdragen aan het bereiken van de strategische doelstellingen van PostNL. Bij complexe vraagstukken kijken we hoe we deze zo goed mogelijk kunnen oplossen en vullen we elkaar aan waar nodig. De planning en controlcyclus benutten we om doelstellingen te monitoren en bij te sturen waar nodig. Daarbij onderzoeken hoe we zoveel mogelijk taken op het gebied van rapportages kunnen automatiseren.

Contact
Wil je graag meer informatie over de vacature, neem dan contact op met (Manager Control Operations) dit kan je doen door een mail te sturen naar . Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact op nemen met Jordi Tan, via de e-mail .Functie:business controller operations
Startdatum:17-01-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:4280 – 6062
Uren per week:32 – 37

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met PostNL via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. Business Controller Operations PostNL 17-01-2024

Bekijk ook andere vacatures