Vacature (Senior) Consultant Public Affairs

(Senior) Consultant Public Affairs in s-Gravenhage

Public Matters

06-02-2024

Wij zoeken een nieuwe collega die interesse en passie heeft voor public affairs en strategische communicatie, en die met overtuiging kiest voor het lobbyvak. Iemand die de zorg van binnen en buiten kent, en die het politieke nieuws en beleidsvorming op de voet volgt en nèt dat stapje extra zet voor onze cliënten. Een enthousiaste en bevlogen collega die hen met kennis en betrokkenheid op weg helpt in politiek Den Haag en Brussel.

Public Matters is hét public affairs en lobbyadviesbureau gespecialiseerd in beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie, actief in veel verschillende beleidsterreinen. Vanuit onze brede expertise in de zorgpraktijk - van farmaceutische industrie tot ziekenhuizen, medisch specialisten tot tandartsen, verzekeraars tot patiëntenorganisaties en hulpmiddelenfabrikanten - adviseren wij verschillende organisaties over public affairs en lobby, strategische communicatie, mediarelaties, stakeholder- en reputatiemanagement en monitoring en intelligence. Vanuit die rol houden we ons van dag tot dag bezig met grote maatschappelijke vraagstukken zoals de betaalbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van de zorg, en ondersteunen we toonaangevende organisaties op strategisch niveau.

Hoe ziet een werkdag eruit?

Als (Senior) Consultant adviseer je onze cliënten op het gebied van beleidsbeïnvloeding en strategische communicatie, inclusief reputatie-, stakeholder- en issuemanagement. Hierbij gaat het vaak om actuele en complexe maatschappelijke vraagstukken in het zorgveld, bijvoorbeeld ten aanzien van betaalbaarheid van de zorg, duurzaamheid, arbeidsmarktbeleid en geneesmiddelenbeleid. Je focus ligt op de zorgsector, toch adviseer je ook regelmatig in andere sectoren. Je bent het eerste aanpreekpunt voor jouw cliënten. Hierbij zet je jouw expertise in om zowel ad hoc als in langere strategische adviestrajecten de beoogde resultaten te halen. Dit doe je creatief, deskundig en resultaatgericht.

Je werkt bij Public Matters hybride, op kantoor of thuis. We starten elke dag met een gezamenlijke aftrap met het hele team. In de verschillende flexibele adviesteams begeleid je (Senior) Account Executives in hun werkzaamheden en zorg je ervoor dat zij het beste uit zichzelf halen. Ook ondersteun je de (Senior) Directors en Partners in hun advieswerk. Geen dag is hetzelfde door de dynamische politieke omgeving en onze uitdagende en interessante cliënten. Lees op de website meer over de ervaringen van ons Team .

Samen zorgen we ervoor dat Public Matters nog verder kan groeien!

Wat je over ons moet weten?

 • Public Matters is in 2001 opgericht en bestaat inmiddels uit een jong en ambitieus team van 33 collega's, met een kantoor in Den Haag en Brussel .
 • We zijn sinds onze oprichting onder andere actief in de zorgsector, inmiddels met ongeveer 8 collega's. Deze collega's zijn ook allen in meer of mindere mate actief buiten de zorgsector. Public Matters is een breed georiënteerd kantoor met expertise in verschillende sectoren waaronder circulaire economie, food & retail, (groene) energie en tech & digitalisering.
 • We werken in teamverband samen op projecten voor cliënten wat leidt tot een creatieve en inspirerende werkomgeving. Als onderdeel van het zorgteam neem je deel aan onze maandelijkse bijeenkomsten om inzichten en kennis te delen, en als team het best mogelijke advies aan onze zorgcliënten te leveren.
 • We werken hybride, waarbij jij zelf kan plannen wanneer je naar kantoor komt (afhankelijk van fysieke afspraken), gemiddeld twee keer per week.
 • We hechten veel waarde aan de persoonlijke ontwikkeling van onze collega's. We organiseren trainingen en kennissessies met ons interne opleidingsprogramma PM Academy. Ook heeft iedereen die bij Public Matters werkt een mentor - iemand met wie je regelmatig kunt sparren over de inhoud van je dossiers of over persoonlijke ontwikkeling en jouw carrière als public affairs professional. Daarnaast bieden we ruimte voor ontwikkeling op onderwerpen die jij interessant vindt, zodat je daar expertise in kunt opbouwen.
 • Met ons MVO-beleid werken we aan betekenisvolle maatschappelijke impact. We werken samen met pro bono-cliënten en dragen bij aan maatschappelijke netwerken, waarin ook jij een rol kan spelen.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een diepgaande interesse in politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen en bent in staat deze kennis toe te passen om doelgerichte strategieën te ontwikkelen.
 • Je hebt affiniteit met of ervaring in de zorgsector, of wil hier graag meer over leren.
 • Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van professionele relaties met cliënten en stakeholders.
 • Je bent empathisch en weet je te verplaatsen in zowel je cliënt als de gesprekspartner; zo kom je tot creatieve en cliëntgerichte adviezen.
 • Je werkt goed samen en deelt successen, maar ook je leerervaringen met collega's.
 • Je hebt een oog voor detail en bent in staat complexe informatie snel en efficiënt te verwerken, te analyseren en om te zetten in concrete acties.
 • Je bent vloeiend in zowel Nederlands als Engels, en kunt effectief communiceren in beide talen op een professioneel niveau.
 • Je hebt een aantoonbaar relevant netwerk. Actief lidmaatschap van een politieke partij is een pré.
 • Je hebt tenminste 2-5 jaar werkervaring in een politieke/bestuurlijke omgeving, of in de public affairs.
 • Je bent deskundig, creatief en resultaatgericht.

Het Public Matters team is samengesteld op basis van een representatieve afspiegeling van maatschappelijke, politieke, commerciële en bestuurlijke diversiteit. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar een kandidaat uit een groep die in mindere mate vertegenwoordigd is in het team.

Wat bieden wij?

 • De kans om door te ontwikkelen als public affairs professional. We moedigen je aan om jezelf te ontwikkelen en te groeien in je vakgebied en daarbuiten;
 • Een kijkje in de keuken van uiteenlopende organisaties in de zorg en daarbuiten;
 • De mogelijkheid om een politiek expert te worden: op lokaal, nationaal en Europees niveau;
 • Een gezellig team dat graag samen activiteiten onderneemt: samen lunchen, borrelen of bij elkaar werken;
 • Fulltime dienstverband met marktconform salaris;
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op vast;
 • Opleiding & ontwikkelmogelijkheden;
 • Standplaats: Den Haag
 • Vrijheid om vanuit huis te werken.

Proces:

 • Onze sollicitatieprocedure bestaat uit twee gesprekken. Bij het tweede gesprek maak je ook een casus. Hierna volgen een assessment en referentenchecks.
Solliciteren kan t/m 2 maart 2024. Solliciteren? Mail een brief en CV naar via (+31 (0)61 896 3605). Ook als je vragen hebt over de vacature, het sollicitatieproces of de functie kun je contact opnemen. Alleen sollicitaties via e-mail met brief en CV worden in behandeling genomen.

Functie:public affairs consultant
Startdatum:08-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Public Matters via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Leidschendamkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de leidschendamkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Leidschendam
 2. (Senior) Consultant Public Affairs Public Matters 08-02-2024

Bekijk ook andere vacatures